Tsalani Bwino (het ga je goed!) - Reisverslag uit Mulanje, Malawi van Nienke & Bart Nijhuis & Voet - WaarBenJij.nu Tsalani Bwino (het ga je goed!) - Reisverslag uit Mulanje, Malawi van Nienke & Bart Nijhuis & Voet - WaarBenJij.nu

Tsalani Bwino (het ga je goed!)

Door: Marieke van der Heijden

Blijf op de hoogte en volg Nienke & Bart

27 Augustus 2010 | Malawi, Mulanje

De laatste keer naar de scholen, de laatste keer die vrolijke gezichten, de zwaaiende mensen rondom die mistige berg die geen enkele dag hetzelfde is. De energie van de kinderen en de leraren. Ik ga Malawi missen, dat is zeker.

Ik ben tevreden met wat we tot nu toe hebben bereikt. 89 Procent van de bouw is gerealiseerd en 38 scholen zijn al helemaal klaar. We zijn vorige week zelfs al gestart met het certificeren van de gebouwen, zodat de scholen hun nieuwe keuken, feeding shelter of storeroom officieel kunnen gaan gebruiken in het nieuwe schooljaar. Dat start op 6 september.

Voor mij zit het werk er nu echt op. Afgelopen twee weken hebben we alle scholen bezocht, Jeroen voorgesteld en meegenomen in het hele project. Hij is er helemaal klaar voor. Ik heb door de samenwerking van TNT en het WFP een fantastische tijd gehad en een waardevolle ervaring rijker die ik niet meer ga vergeten.

Dank. Voor alle enthousiaste reacties, fijne mails van het thuisfront en uiteraard voor alle donaties voor het schoolvoedselprogramma. Alle 62 scholen hebben van dat geld groentezaden gekregen waar onzettend positief op is gereageerd. De eerste schooltuintjes worden ingezaaid en ik hoop dat aan het einde van het jaar de eerste tomaatjes geplukt kunnen worden...De rest van het geld wordt gedoneerd aan het WFP voor schoolmaaltijden.

Geld overmaken aan het WFP schoolvoedselprogramma kan natuurlijk nog steeds! En na mijn ervaring in Malawi kan ik oprecht zeggen dat iedere euro goed en duurzaam wordt besteed. Dus schroom niet en geef de kinderen in Malawi een kans op een betere toekomst.

Tot slot wens ik Jeroen ontzettend veel succes en ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het project succesvol gaat afronden.

Tot ziens in Nederland!

Liefs, Marieke

PS. Jeroen is ook te volgen via Twitter www.twitter.com/JeroenWFPMalawi. En natuurlijk zal hij ook verslag doen via deze blog.

• 28 Augustus 2010 - 19:26

Liz Stewart:

Well done Girl. Remember we hope to see you in the Scottish highlands soon. You are about to become famous on our educational DVD- Remember the evening in Kara Mula-John on camera me with the questions.Take care and keep in touch I am going back to Mulanje next July.
    Liz

• 29 Augustus 2010 - 06:50

Annuska:

Goed gedaan Mariek, trots!

• 30 Augustus 2010 - 07:55

Marielle:

Je hebt het geweldig gedaan! Heel veel engerie, vrolijkheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen heb je gegeven en de beloning is een prachtig resultaat voor de kids in Malawi!

Zikomo Kwambiri!!

• 30 Augustus 2010 - 17:47

Renske:

petje af hoor meis, geniet van je vakantie en tot heel snel! x

• 01 September 2010 - 12:54

Machiel:

Marieke,

Zoals ik lees uit de reacties en verhalen, heb je een geweldig resultaat geboekt in Mulanje. Super. Ik zou zeggen Nchito Yabwino! (good Job!) Geniet nog van de laatste dagen Afrika!

Jeroen, zet hem op en veel succes met de laatste loodjes dit jaar! Ik ben zeer benieuwd naar jouw verhalen!

Machiel.